srijeda, 14. prosinca 2011.

"Kreativnost" na djelu

Moja, naravno :)
Evo ovako, u vrtiću mojih dječaka pozvali roditelje na kreativnu radionicu za Božić.
I....... kako do sada nikada nisam uspjela stići s posla na takva druženja, a ove godine slobodnog vremena ko' u priči, odlučila se i ja pridružiti (zajedno s još 10-tak entuzijasta -ne računajući tete). Još se malo osokolila svojim proučavanjem salvetne tehnike i izradama adventskih vjenčića  po stvarno kreativnim blogovima, ali ipak samo proučavanjem ;).
I počela radionica.
Ja sam se odlučila okušati u svemu, pa sam prvo s tetama iz jaslica izrađivala sobove, djedice i anđelčiće. Pošto je ipak za to postojala neka shema i išlo mi je dosta dobro. Napunili smo već pripremljene (ušivene) komadiće tkanine-KAO TIJELO  i ljepili opet većinu pripremljenih detaljčića,: lice, rukavice, čizmice, oči....
Cila zadovoljna i puna samopouzdanja prelazim za drugi stol - SALVETNA tehnika. Kao, znam nešto ...... hahahha. Opet su pripremljena mala drvca ili tvrdi papir za ljepljenje, i raznorazni motivi i salvetice. Ali, razočarala sam se. Baš me nekako nije išlo. Naljepila sam ja nekog malog snješka na komad okruglog drvca (kao privjesak), ali podloga plava, bijeli snješko, sve mi se nekako izgubilo. U nastojanju da ipak na nešto sliči na crveni šal zaljepila sam malo sjajuckastih crvenih mrvica. Ali,........ mmmmm nekako bzze.
I, kao šlag na kraju, idem ja i do zadnjeg stola ....... ADVENTSKIH VJENČIĆA ili ARANŽMANA. Sjednem na onu malu vrtićku stolicu, uzmem jedan mali panjić i gledam u njega. Nemam blage veze što napraviti. Je da je do tog trenutka već i ponestalo materijala, ali totalno bezidejno sam poslagala malo šiškica, umjetne borovine,trakica i balunčića.
I razočarana svojom "kreativnošću" otišla doma.
Možda sam trebala obrnuti redosljed stolova ;)

Broj komentara: 9:

  1. Mislim da je dobro okušati se u novim tehnikama i onda ostati na onoj koja ti se najviše dopada, koja te zadovoljava i gdje se osjećaš "u svojoj koži". Nema smisla inzistirati na svim tehnikama, malo tko je uspješan baš u svakoj. Ne znam kako je s drugima, ali mene zadovoljavaju ove kojima se bavim i uopće nemam volje mijenjati ili tražiti neke nove tehnike.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Tu sam, još :) Pregledam ja sve novosti na blogovima; doduše na brzake; a za pisanje mi inspiracija i nije na nekom nivou.

      Izbriši
  3. Hej, slučajno samo našla tvoj blog. Htjela bih početi sa heklanjem i sada ne znam gdje mogu kupiti vunu i pribor u Splitu. Bila bih ti zahvalna ako mi možeš dati koji zahtjev gdje mogu kupiti nešto.
    Lijep pozdrav
    Katarina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Katarina, ima ti po Splitu tek par dučančića : u centru grada (u uličici prema Voćnom trgu i jedan prema ribarnici).
      Na Split III -nasuprot Lare; u zgradi Krstarice i na Firulama- u onom redu dućančića uz cestu.
      Nadam se da ćeš naći :)
      Pozdrav

      Izbriši
    2. Hvala, pogledat ću i tamo.
      Našla sam još i u robnoj kući Dobri. Tamo ima dva dućana u podrumu koji prodaju vunu. :o)

      Izbriši
  4. fora blog ;* http://egipatskamau.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Miranda,
    ako sam dobro razumjela, postala si mama nedavno po treći put? Od sveg srca čestitke s nadom da si se oporavila od poroda i da beba lijepo napreduje. Sigurno nemaš mnogo vremena za sebe i pletenje sada, nije lako brinuti o troje djece, ali za pletenje uvijek imaš vremena, sada uživaj u majčinstvu :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala, hvala. Je, stigao nam je i treći mušketir:-). A trenutno za pletenje i ostale hobby-e uopće nemam vremena, u pauzama mijenjanja pelena i dojenja uspijem tek zaigrati "Čovječe ne ljuti se". Ali, bit će i za ostalo vremena (malo poslije) :)

    OdgovoriIzbriši